foto1 foto2 foto3 foto4

ОШ "ФИЛИП ФИЛИПОВИЋ"

Чачак

 

Доказ да се квалитет васпитно-образовног рада препознаје јесте његов вишедеценијски опстанак и успешно вредновање. Основна школа „Филип Филиповић” у Чачку наведено, поред осталог, потврђује већ 69 година уназад! Данас, у петак, 24. маја, ова угледна институција свечано је обележила Дан школе програмом који је носио симболичан назив ,,Једна рука тражи те…”. Садржај програма припремила је учитељ Гордана Дамњановић. За музичке пасаже хориста, оркестра и солиста била је задужена проф. Сања Азањац Шишовић, за балетске тачке била је задужена проф. балета Снежана Аћимовић, изглед сцене уредила је проф. ликовне културе Магдалена Властелица, док је за техничку подршку био задужен проф. информатике и рачунарства Владимир Рисимовић.

Пригодна реч директора Славице Лужанин отворила је свечани програм именован стиховима песме ,,За милион година” рок групе ,,Мисија”. Уз захвалност и жељу да се око вредности истинског добра окупљају у част Свете браће Ћирила и Методија, славних праотаца нашег језика, директор Лужанин је симболичним порукама пожелела срдачну добродошлицу присутнима.

Ова чачанска васпитно-образовна установа основана је 26. августа 1955. године. Њен провобитан назив био је Друга основна школа, да би три године касније добила име по револуционару, хуманисти, научнику, педагогу, професору математике Чачанину Филипу Филиповићу.

– Ми смо на важном задатку и међусобно морамо сарађивати да бисмо нашу децу водили правим путем! Учимо их да је знање највећа вредност и да је то једино што им нико не може одузети. Такође, и да препознају своја интересовања, да их негују и нипошто од њих не одустану – истакла је директор Лужанин обраћајући се гостима.

О квалитету ученика и наставног кадра најбоље говоре резултати ђака ове школе остварени на такмичењима током ове школске године.

Директор је потврдила да су родитељи и наставници у школи на важном путу којим деценијама граде, подстичу, прате и усмеравају стасавање деце под кровом ове васпитно-образовне институције, што је основни циљ сваке мисије у којој се мора истрајати!

Некадашњи ученици ове школе су данас понос града и својих учитеља и наставника, захваљујући којима су у основи подстакнути да граде значајне каријере у разним областима!

Бити достојан својих предака значи и очувати школу као први корак ка оној доситејевској речи о образу и образовању! Управо траг руке која тражи другу за другарство, за размењена знања на листовима сваке исписане ученичке белешке, за људскост и топлину јесте важан удео којим се у својој мисији ОШ ,,Филип Филиповић” поноси! Оваква делања за путем Свете браће Ћирила и Методија су градила здања идентитета једног народа – језик, писмо, културу, традицију и веру!

Милица Матовић

 

new banner

Copyright © 2024 OŠ "Filip Filipović" Čačak Rights Reserved.