foto1 foto2 foto3 foto4

ОШ "ФИЛИП ФИЛИПОВИЋ"

Чачак

Pre nepune dve godine ekipa od nas osam devojaka se prvi put upoznala u glumačkoj radionici Doma kulture Čačak.  Glumačku radionicu vode glumci Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, bračni par Dušan Vukašinović i Jovana Mišković.  Svojim zalaganjem i marljivim radom i same smo pre godinu i 3 meseca, u avgustu 2021. godine, stale na daske koje život znače.

 Probe za dečiju predstavu “Kapetanica Džun Piplfoks” počele su 1. avgusta 2021. godine sa ciljem da se premijera dogodi u septembru. Trećeg septembra morske ajkule, sase, hobotnice, jegulje, sirena, jedna Markiza i Sali Sekira, Neli Kornjača, Teodora Rum, Olivija Hrabra, Keti Sajlens i kapetanice Džun Piplfoks zaplovile su put kineskog mora. Predstava je tokom narednih meseci bila na redovnom repertoaru Doma kulture za decu čačanskih škola i vrtića.

U oktobru 2022. godine pozvane smo  na otvaranje 12. medjunarodnog festivala dečjih i omladinskih pozorišnih predstava “Dops” u Jagodini. Selekcijom stručnog žirija naša predstava ušla je zvaničnu takmičarsku konkurenciju festivala.  U ponedeljak, 24. oktobra u 12 časova svečano smo otvorile festival. Uzbudjenje, euforija i želja da najbolje što možemo izvedemo predstavu iz nas je izvuklo maksimum. Nakon završene predstave usledili su komentari žirija. U žiriju su bili: Ljiljana Dragutinović, srpska glumica; Dragan Petrović Pele, srpski glumac i profesor na Fakultetu Dramskih umetnosti i Rada Miljković, direktorka jedne škole u Jagodini. Dobili smo divne komentare i savete koji će nam sigurno značiti u budućnosti.

Veoma zadovoljne i pune prelepih utisaka krenule smo u organizovan obilazak Jagodine. Prvo smo posetili Muzej voštanih figura u kome smo videli pažljivo i veoma uverljivo izradjene figure poznatih ličnosti.

Zatim smo krenuli u posetu Zoološkom vrtu. Bili smo oduševljeni prelepim i umiljatim životinjama ali i veoma tužni zbog uslova u kojima žive. Tužni izrazi životinja i nada u očima da će se možda nekada vratiti u svoje prirodno stanište sve nas je rastužila.

Onda smo obišli veštački vodopad Potok i prošetali se šumicom punom svežeg vazduha i raznovrsnog bilja. A sad ide za nas najzanimljiviji deo; 6D cinema. Tu smo proživeli nezaboravnu avanturu, gledali smo horor u 6D formatu. Toliko smo vrištali, smejali se i toliko smo bili uplašeni ali bismo opet ponovili ovo neverovatno iskustvo.

Nakon toga smo se vratili u Kulturni centar kako bismo pogledali omladinsku predstavu “Peron za bolje sutra”. Na našu žalost, posle odgledane predstave usledio je povratak za Čačak.

Iako veoma umorne, u putu je vladao veseo duh; pevale smo i pričale o raznim temama. U petak su stigli rezultati sa festivala. Predstava “Kapetanica Džun Piplfoks” osvojila je nagradu za najbolju predstavu na festivalu, najbolju režiju i glavna uloga,  kapetanica Džun, koju tumači Tijana Vranić - dobila je nagradu za najbolju glumicu. Nismo mogle da verujemo, bile smo presrećne i veoma ponosne na sebe. Deo ekipe je u subotu ponovo otišao u Jagodinu da primi nagrade.

 Ovaj ceo događaj je bio jedno nezaboravno iskustvo koje bismo rado ponovile. Pored ove predstave, igramo i predstavu “Šećerno kraljevstvo” koja je od septembra ove godine na redovnom repertoaru Doma kulture. Ipak “Kapetanica Džun Piplfoks” će uvek imati posebno mesto u našim srcima, bez obzira koliko još predstava budemo napravili i igrali.

 Anđelija Obrenović, 7-1

slike....

new banner

Copyright © 2024 OŠ "Filip Filipović" Čačak Rights Reserved.