ОШ "ФИЛИП ФИЛИПОВИЋ"

Чачак

 

слике са дешавања...

У недељу, 7.10. 2018. на подручју ПИО  Овчарско Кабларске клисуре изведена је акција "Европски викенд посматрања птица" EBW  у организацији Друштва љубитеља птица и природе "Сове на опрезу" и ТО Чaчка, за ученике  и наставнике основних школа.  У овој акцији је  учествовало и 13 ученика шестог разреда наше школе са наставницама Славицом Миловић и Снежаном Ђурђевић.

Посетом орнитолошком кампу у Заграђу имали смо прилику да видимо како се хватају и прстенују птице које насељавају подручје Овчарско Кабларске клисуре. Већ пет година лиценцирани орнитолози ДЗЗППС и локални орнитолози врше попис и прстеновање птица, па смо од Милана Ружића сазнали да је на том подручју регистровано око 180 различитих птица.

Након тога у просторијама школе у Овчар Бањи ученици су учествовали у интерактивним радионицама, квизу на тему птица,  сазнали неке занимљивости о ПИО Овчарско Кабларске клисуре, видели изложбу   "RED LIST"

Док смо чекали на вожњу катамараном посетили смо манастир Благовештење и сазнали детаље о градњи манастира и његовом значају у српској историји

Вожњом катамараном језером Међувршја имали смо прилику да видимо и птице које се гнезде око воде и сазнамо детаље о њиховом животу.

Након дивно проведеног дана у природи уследио је повратак у Чачак.

Copyright © 2021 OŠ "Filip Filipović" Čačak Rights Reserved.