foto1 foto2 foto3 foto4

ОШ "ФИЛИП ФИЛИПОВИЋ"

Чачак

 

У оквиру наставе природе и друштва и народне традиције, ученици трећег разреда су посетили Народни музеј. У галерији музеја је тренутно поставка њихове збирке народних кошуља под тематским називом "Кошуљица извезена". Ова посета је у складу са наставним тамама које ученици тренутно обрађују: "Извори прошлости", "Прошлост нашег краја" и "Стари занати".

слике са посете

У децембру месецу у нашој школи су обележени дани планина и вулкана. Ученици петог разреда су са својом наставницом географије Иреном Миликић правили планине и вулкане од разних материјала, попут пластелина, глине, папира, боја, пур пене, а било је и радова од чоколаде-  рад једне досетљиве ученице.

           Када су радови завршени, изложени су у холу наше школе како би други ученици, наставници и родитељи могли да погледају дела својих ученика тј. своје деце.

СЛИКЕ

 

Кошаркаши КК ''Борац'' су данас били у посети нашој школи.

Стручни штаб је поклонио три лопте школи, а Марко Мариновић је лично позвао децу да дођу и подрже екипу.

У оквиру посете одржано је такмичење у шутирању тројки. Најбољи од играча је био Радован Ђоковић, док је од ученика најбољи био Борис Кастратовић, иначе члан млађе селекције КК ''Борац''.

слике са дешавања...

 

слике са активности....

Едукација грађана, а посебно деце и младих о значају очувања и заштите животне средине, подстицање активизма и волонтирања младих, као и уређење простора за квалитетније образовање ученика веома су важне појединости нашег друштва.   Зато тежимо да иницирамо и  дамо подршку  организовању образовних програма за младе и да обезбедимо адекватан простора за њихову реализацију.

             Уређење школског дворишта ОШ ,,Филип Филиповић”, обезбеђен је адекватан простор за ученике школе, као и за локално становништво. 

            Пројекат финансира Министарставао  омладине   и   спорта у сарадњи са удружењем  Младих   истраживача Србије и програма "Шта нам тешко".

             Овај крај је богат природним лепотама, па је дужност сваког од нас  да да свој допринос у очувању истих. Један од начина за то је и организовање едукативних еколошких предавања у циљу подизања свести младих о значају очувања животне средине.

Акција у којој су учествовали ученици Основне школе ,,Филип Филиповић” реализована је 12.12.2019. године. Вредни ученици су својом креативношћу допринели улепшавању поменутог простора, а велику подршку у томе пружила им је наставница и координатор пројекта Неда Шутић.  Након завршетка радова планирано је да се наставе пројектне активности.

            Наставници и ученици, љубитељи природе, имају у плану да у наредном периоду организују низ активности и еколошких акција.

Copyright © 2020 OŠ "Filip Filipović" Čačak Rights Reserved.