слике са дешавања...

Последње суботе у марту месецу већ неколико година уназад наша школа подржава акцију "Сат за нашу планету" коју организује WWF  све у циљу  да се пробуди свест о значају очувања планете Земље.

Овогодишњи слоган био је „ДОБИТАК НАШЕ ПЛАНЕТЕ ЈЕ ДОБИТАК СВИХ НАС“.

У суботу 30.3.2019. наша школа као једина школа у граду  се придружила акцији "Сат за нашу планету" и то не само симболичним гашењем светла на 60 минута већ путем вршњачке едукације приређено је необично вече.  Ученице осмог разреда Ирина Зимоњић, Мина Вучковић и Нина Бошковић су присутнима говориле о узроцима али и последицама  климатских променама док су се ученици шестог разреда Тијана Симовић, Тијана Пешов и Ђорђе Стовраг подстакнутим слоганом "СКИНИ СЕ СА ПЛАСТИКЕ, НАВУЦИ СЕ НА ПРИРОДУ" бавили биодиверзитетом, нестајањем врста али и прекомерној употреби и несавесном одлагању пластике, утицају пластике на живи свет, рециклажи.

"Ја сам била део тима који је учестовао  у организовању ове вечери јер мислим да свако може да помогне,  да сви људи схвате да је ово заиста важно ма колико се тренутно чинило само малим проблемом" изјава је Тијане Пешов. Драго нам је да су нам посетиоци ове вечери  били ученици петог и шестог разреда, директор школе и наставници биологије и физике који су нам и пружили помоћ при организацији.

Присутнима је подељен промо материјал и сви присутни су учествовали у квизу о климатским променама и биодиверзитету.